fatete dentare, stomatologie duosmiles clinica medicum

Există situații în care nu se pot aplica fațetele dentare?

Mulți pacienți vin la cabinetul stomatologic și mărturisesc că nu sunt mulțumiți de aspectul dinților lor. Fie culoarea îi deranjează, fie au strungăreață, fie caninii sunt mult prea înguști etc. O soluție extrem de eficientă pentru a corecta aceste probleme este aplicarea de fațete dentare ceramice

Există cazuri, însă, când fațetele nu sunt compatibile cu dantura pacientului, iar medicul specialist nu poate să le recomande! 

Acestea sunt:

  • Existența unor lucrări protetice în zona frontală a gurii (coroane, coroane pe implant,punți, etc). Fațetele se pot aplica doar pe dinți naturali!
  • Poziția anumitor dinți. Sunt multe cazuri în care pacienții prezintă dinți “încălecați” sau iesiți într-o poziție anormală. În aceste situații, recomandarea evidentă trebuei să fie montarea unui aparat ortodontic.
  • Diagnosticarea cu bruxism. Bruxismul este o afecțiune care se manifestă atăt diurn, cât și nocturn, printr-un scrâșnet incontrolabil al dinților. În varianta sa avansată, dinții se pot toci foarte mult. Nu este recomandată aplicarea de fațete pentru că se pot sparge!

Pentru cei ce au fost deja diagnosticați cu bruxism, recomandarea specialiștilor noștri este să poarte o gutieră care să le protejeze smalțul dentar. Gutiera este realizată de către medicul stomatolog.

Primul pas din procedeul de aplicare al fațetelor dentare este consultația inițială, în care este efectuată o evaluare amănunțită a fiecărui dinte, este analizată radiografia dentară și sunt luate modele de studiu (pentru realizarea de către un tehnician specializat a unor fațete provizorii).

Pentru mai multe informații despre tratamentele stomatologice disponibile în clinica noastră, ne puteți contacta telefonic la numărul 0753.818.181, în timpul programului de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X