dispozitivele de avansare mandibulara - clinica medicum stomatologie

Ce sunt dispozitivele de avansare mandibulară?

Sforăitul este o problemă de sănătate serioasă, care afectează nu numai calitatea somnului, ci şi partenerul, familia şi colegii. Alături de sunetul neplăcut pe care îl produc când sforăie, persoanele care suferă de această problemă pot observa, de asemenea, efecte secundare legate de nivelul lor de energie pe timpul zilei şi productivitate la locul muncii, în cazuri extreme fiind capabile chiar să adoarmă la volan. 

În acest articol, vom discuta despre dispozitivele de avansare mandibulară. Acestea sunt o posibilă soluţie pentru a ajuta la uşurarea sau vindecarea acestor simptome cauzate de sforăit.

După cum le spune și denumirea, aceste aparate medicale (asemănătoare protezelor dentare pentru box) au ca scop modificarea poziției mandibulei în timpul somnului pentru a preveni blocarea căilor respiratorii la pacienții diagnosticați cu apnee obstructivă. 

Cum funcționează acest dispozitiv?

Un dispozitiv antisforăit ca cel de avansare mandibulară ajută la diminuarea oricărei restricţii a fluxului de aer din spatele gâtului prin mişcarea mandibulei şi a limbii înainte. Avansându-le, acestea se îndepărtează de partea din spate a gâtului. Astfel, căile aeriene superioare sunt eliberate și sforăitul este prevenit sau redus considerabil.

Cum știu că dispozitivul se va potrivi danturii mele?

În mod normal, aceste aparate se fixează în gură folosind dantura pe post de cadru de susținere (maxilarul superior trebuie să acţioneze ca un cadru fix, în timp ce maxilarul inferior este împins înainte). Cele mai bune dispozitive de avansare mandibulară sunt realizate special pentru dantura pacientului. Spre deosebire de cele prefabricate, cele customizate sunt mai ușor de purtat și mult mai rezistente pe termen lung.

Cum se curăță un astfel de aparat?

Dispozitivul poate fi curățat periodic folosind pastă dentară și o periuță de dinți. Pentru momentele în care nu este purtat, poate fi introdus într-un recipient cu apă de gură pentru a îndepărta eficient bacteriile și a-l steriliza. 

Care sunt pașii pentru a obține un dispozitiv personalizat?

În urma diagnosticului pus de către un specialist în somnologie, pacientul va fi îndrumat către un medic stomatolog ce va efectua o evaluare completă a dinţilor, a gurii şi a articulaţiilor temporale pentru a se asigura că dinţii şi structura maxilarului sunt suficient de sănătoşi pentru a permite purtarea pe termen lung a unui astfel de aparat oral.

După examinare, amprentele dentare vor fi luate şi trimise către un tehnician dentar specializat. La următoarea sa vizită la cabinet, pacientul poate deja să probeze aparatul sub supravegherea medicului și orice potențială imperfecțiune poate fi retușată pentru a minimaliza disconfortul pe timpul purtării.

Pentru mai multe informații despre aceasta procedură sau pentru a efectua o programare la unul dintre medicii noștri, vă rugăm să ne contactați telefonic în timpul programului! 

One Comment
  1. Răspunde
    Novacovici Andrei

    Ca sa nu mai sforăi am nevoie de un aparat dentar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X