Cum avem grijă de corpul nostru după ce am slăbit brusc - clinica medicum

Cum avem grijă de corpul nostru după ce am slăbit brusc?

Pe parcursul vieții unui om, masa corporală a acestuia fluctuează constant. Este posibil să ia în greutate brusc din cauza stresului, din cauza alimentației, sau pur și simplu în timpul unei sarcini. Persoanele care își doresc să revină la kilogramele inițiale apelează adesea la nutriționiști și antrenori personali pentru a începe transformarea fizică.

Multe vedete din lumea online promovează agresiv pastilele de slăbit și ceaiurile miraculoase care ar trebui să te ajute să scapi de kilogramele în plus, însă prea puține dintre aceste celebrități discută despre îngrijirea pielii după o astfel de transformare corporală.

Cele mai multe au parte de ajutor din partea chirurgilor esteticieni (micșoare de stomac, liposucție, lifting, etc.) și dețin un arsenal întreg de creme și serumuri de lux!

Noi credem însă că există și o alternativă mai puțin costisitoare pentru un corp armonios!

În acest articol, vom analiza care sunt factorii ce contribuie la sănătatea pielii pe termen lung și ce fel de proceduri corporale sunt recomandate pentru a face tranziția eficient la o siluetă mai suplă, fără a rămâne cu vergeturi sau celulită și fără a fi implicate riscuri inutile!

FACTORUL 1 – ALIMENTAȚIA 

Dietele stricte sau postul negru sunt metode rapide de a slăbi, însă organismul tău nu va fi pregătit pentru o astfel de schimbare radicală și va reactiona mai mereu prost.

O metodă mai sigură este optarea pentru un deficit caloric moderat și o substituire a alimentelor bogate în zahăr procesat și grăsimi saturate cu unele sănătoase, neprocesate. Această rutină alimentară corectă va pune bazele pentru regenerarea celulară și va ușura semnificativ poftele din timpul procesului de slăbire.

Specialiștii noștri în nutriție te pot ajuta să îți structurezi un program alimentar echilibrat, care să fie în concordanță cu stilul tău de viață și cu nevoile tale particulare (afecțiuni digestive, intoleranțe, alergii). 

FACTORUL 2 – COLAGENUL 

Organismul nostru produce în mod natural colagen, însă rata la care acest lucru se întâmplă scade odată cu înaintarea în vârstă. Producția este afectată și de factori externi, precum radiațiile solare și poluarea.

În cazul persoanelor trecute de 25 de ani, sunt recomandate tratamentele pentru stimularea colagenului (precum mezoterapia) în zonele predispuse ridării, precum fruntea, gâtul și palmele. De asemenea, persoanele care se îngrașă brusc și slăbesc sunt predispuse la formarea de vergeturi și au nevoie de un aport optim de colagen pentru regenerarea pielii în aceste perioade.

FACTORUL 3 – EFORTUL FIZIC 

Sportul este o parte integrală dintr-un stil de viață sănătos, însă multe persoane simt că nu au timp suficient pentru activitățile fizice în rutina lor săptămânală. Două ore petrecute la un gym sau în parc pot fi greu de justificat când cei mici vor la joacă, casa trebuie curățată și lista de mailuri de la job este în continuă creștere!

Una dintre cele mai comode alternative la mersul la sală este un abonament pentru Velashape, tratamentul anticelulitic ce încălzește în profunzime pielea și masează zonele unde circulația sângelui este precară.

Timp de 20/40 de minute, tu te poți relaxa pe pat în timp ce terapetul se va ocupa de toată partea dificilă. Nu necesită timp de recuperare, iar eficiența sa a fost demonstrată în numeroase studii clinice!

Pacienții ce au ales Velashape au pierdut până la 5cm din circumferința taliei și celulita lor a fost diminuată cu până la 70% după doar 4 ședințe!

Cei ce slăbesc prin criolipoliză (înghețarea țesutului adipos) pot combina tratamentul cu ședințele de Velashape pentru sporirea rezultatelor. Grăsimea distrusă la temperaturile scăzute este mobilizată ulterior către sistemul limfatic mult mai eficient în acest fel! 

Dacă îți dorești să optezi pentru activități fizice tradiționale, îți recomandăm o vizită la medicul cardiolog pentru un test de efort. Acest test este conceput special pentru a monitoriza pulsul și respirația pacientului în momentele de efort fizic crescut și pentru a stabili dacă persoana în cauză este aptă pentru sporturi mai solicitante.

scapa de celulita cu velashape, sarbu isabela - clinica medicum-01

FACTORUL 4 – HIDRATAREA DERMULUI 

Da, la fel ca tenul nostru, și restul pielii de pe corp are nevoie de hidratare constantă! O piele uscată se crapă și se ridează ușor, e predispusă eczemelor și poate să îți confere o aură îmbătrânită.

Cremele de proctecție solară și loțiunile de corp sunt esențiale în combaterea deshidratării, însă acestea nu pot pătrunde mai adânc de suprafață. Aici intervine din nou mezoterapia! Microacele din dispozitivul cu care este realizată procedura facilitează absorbția în profunzimea pielii a unor serumuri revitalizante, pe bază de acid hialuronic și vitamine, ce mențin pe termen lung pielea hidratată.

Este echivalentul pentru corp al injecțiilor cu acid hialuronic de la nivelul feței! Dacă te temi de acele mari, mezoterapia poate fi efectuată cu succes și pe față, însă efectele ei sunt mai puțin semnificative în comparație cu injectările clasice cu AH.

Pentru mai multe informații despre serviciile Medicum și despre echipa noastră de specialiști, nu ezitați să ne contactați telefonic sau pe pagina de Facebook (în timpul programului). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X