Polinozele timpurii de primavara - Clinica Medicum

Polinozele timpurii de primavara

Dupa o iarna obositor de rece, in curand vom avea bucuria de a respira aer proaspat cu miros de natura trezita la viata.

In fiecare an privim fascinati la minunea savarsita de firele de iarba care strapung grabite pamantul inghetat si de mugurii dolofani care, pleznind a veselie, vor impodobi crengile uscate ale copacilor cu vesminte noi inverzite si inflorite.

Polinozele timpurii de primavara - Clinica Medicum

Din pacate, nu toti ne putem bucura pe deplin de miresmele colorate ale sezonului pentru ca destul de multa lume se confrunta cu alergiile de primavara. Stranuturi, nas congestionat, ochi inrositi si inlacrimati, toate te pot duce cu gandul la o simpla raceala asociata cu schimbarea vremii.

Nu este deloc de neglijat faptul ca toate aceste simptome pot confirma insa si  prezenta unei reactii alergice fata de minusculele particule purtate de curentii de aer si care sunt polenurile.

Polinozele timpurii de primavara - Clinica Medicum

Este bine sa stii ca primii arbori care infloresc in Romania chiar din luna februarie sunt alunul (Corylus avellana) si aninul sau arinul negru (Alnus glutinosa). Ei apartin unei familii de plante lemnoase, Betulaceele, alaturi de un alt reprezentant, mult mai popular, mesteacanul (Betula verrucosa) care incepe sa infloreasca  putin mai tarziu si continua sa produca polen pana in luna aprilie.Polinozele timpurii de primavara - Clinica Medicum

Si cum vom intra in plin sezon al  polinozelor de primavara, nu ezita sa ceri sfatul alergologului nostru! El este specialistul care te poate consilia in legatura cu acesta problema.

Daca nu se va  interveni cu un plan personalizat de tratament, reactia ta alergica se va repeta din pacate, an de an in acelasi sezon si iti va afecta considerabil calitatea vietii.

Dr. Nicolae Adriana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X