Clinica Medicum deschizator de drumuri in domeniul prezervarii fertilitatii pacientilor oncologici

Orice inceput de drum este dificil. Progresele in medicina, pasul inainte, schimbarea intotdeauna au fost mai greu de realizat, infinit mai greu decat in alte domenii. Cand insa acea “provocare” pana la un punct, devine certitudine, are si partea de “frumos”.

Ce poate sa fie mai frumos decat sa vezi copii jucandu-se in natura, copii bucurandu-se de muzica, de sport, de ateliere de magie, desen, de joaca… pur si simplu.

Familii bucurandu-se impreuna! Asa ar putea fi spus in 3-4 cuvinte evenimentul de sambata 15 septembrie 2018 – Ziua copiilor conceputi in vitro – eveniment al asociatiei “Si eu am dreptul sa fiu parinte“, al carui partener medical a fost Clinica Medicum.

In cadrul evenimentului, Dr. Marilena Baluta, medic primar obstetrica-ginecologie, embriolog senior al clinicii Medicum a realizat o punte peste timp, aducand impreuna o parte din “deschizatorii de drumuri” ai reproducerii umane asistate din Romania: Prof. Dr. Bogdan Marinescu – Spitalul Clinic “Panait Sarbu”, Conf. Dr. Denisa Protopopescu – Centrul Medical International Bucuresti, Dr. Turkes Ablachim – ASSMB, Dr. Ioana Rugescu – Secretar al Asociatiei Embriologilor din Romania si Reprezentant al ESHRE in Romania, medici si reprezentanti ai centrelor si clinicilor private care fac reproducere umana asistata.

La 40 de ani de la nasterea primului copil conceput prin FIV din lume, respectiv la 22 de ani de la nasterea primului copil conceput in vitro din Romania, sambata a fost o zi in care mai presus de cifre, de considerente legate de competitie sau alte controverse, asociatia de pacienti “Si eu am dreptul sa fiu parinte” a strans impreuna oameni si a facut in acest mod un apel la solidaritate civica in jurul cauzei infertilitatii de cuplu.

Evenimentul s-a constituit ca o zi a bucuriei, asa cum si este fiecare viata care se naste dupa atatia ani de lupta cu infertilitatea.

Cred ca uneori trebuie sa tragem o linie si sa ne si bucuram de succesele acestea, tocmai pentru a oferi speranta ca se poate, celor care inca sunt pe cale sa isi implineasca visul de a aduce pe lume un copil. Dorim sa oferim acces populatiei, cuplurilor in dificultate si o cat mai buna informare asupra posibilitatilor de care dispunem in tara. Rezultatele obtinute in domeniul nostru de activitate si nivelul la care a ajuns medicina reproductiva, nu ofera doar proiectii si sperante, ci o si certitudini. Se nasc copii din procedee de reproducere umana asistata zilnic. Acestea sunt certitudinea noastra, ca medici care facilitam acest process.

Dr. Marilena Baluta

Cu toate progresele si pasii inainte realizati de medici, de asociatii profesionale sau de pacienti, exista inca nevoie de informare, nevoie de statistica in domeniu, nevoie de acces mai bun si facilitare a procesului de reproducere umana asistata, poate de o mai buna colaborare intre centrele de profil pentru a ajuta cupluri aflate in nevoie.

Prezervarea fertilitatii pacientilor oncologi, aflati inaintea unor proceduri de chimio/radioterapie este o cauza pentru care Clinica Medicum, in colaborare cu asociatia “Si eu am dreptul sa fiu parinte” militeaza. Prin intermediul centrului dedicat “Reproducerii umane asistate”, realizam in cadrul clinicii, pentru a spriini aceasta cauza, congelarea spermei barbatilor care sufera de cancer. Procedura este gratuita!

Multumim partenerilor, clinicilor partenere, jurnalistilor si mediei care a promovat evenimentul! Multumim sponsorilor evenimentului: Horeca Exchange si Expert Petroleum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X