Medicum DuoSmiles

Ce este “dentofobia” și cum depășim frica de stomatolog?

Există o parte a populației care merge de cel puțin doua ori pe an la stomatolog, însă ce ne facem cu acei oameni care suferă de dentofobie – cei in cazul cărora simplul gând că trebuie sa își facă o programare la stomatolog le trezește un sentiment de frica?

Aceasta frică nejustificată se poate manifesta ca o stare de anxietate (care poate fi învinsă), însă exista și cazuri in care se acumulează multiple experiențe negative, situații în care pacienții refuza categoric orice formă de tratament stomatologic.

Teama este însă un sentiment firesc, iar temerile legate de aria stomatologica apar fie din cauza unor experiențe mai puțin plăcute din copilărie, fie sunt “moștenite” de la părinții anxioși. E important însă să știm că stomatologia a cunoscut o evoluție impresionanta, iar medicii dispun de instrumente și tehnici ce reduc considerabil disconfortul pacientului, indiferent de vârsta acestuia.

Un stomatolog potrivit, care să ajute paicentul să-și învingă dentofobia, trebuie să explice fiecare pas pe care urmează să-l facă, să încerce să se pună în locul celor de pe scaunul dentar, să nu critice pacientul și să-i ofere informații (pentru a evita alte probleme dentare pe viitor)!

E important ca între medic și pacient să se creeze o relație bazată pe încredere, pacientului să i se ofere informații despre actele terapeutice ce urmează a fi realizate (fie că vorbim de un simplu detratraj, de obturații, de o albire dentară sau de intervenții chirurgicale).

Serviciile stomatologice pot varia de la igienizările profesionale (detartraj și periaj profesional) până la intervențiile complexe, anxietatea manifestându-se însă la fel de violent indiferent de natura acestora. Chiar dacă vorbim despre detratraj sau despre o simplă carie dentară, e indicat ca ședințele terapeutice sa fie de durată redusă și într-un mediu cât mai plăcut.

Pentru a vă ajuta să rezolvați problemele stomatologice și să depășiți aceste temeri firești, Medicum a creat un mediu prietenos, cu specialiști pregătiți să ofere servicii de calitate și cu o dotare tehnică de ultimă oră.

Centrul de stomatologie Medicum DuoSmiles este locul unde se vor întâlni zâmbete frumoase și sănătoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X