Voucherele Materna sunt disponibile la Clinica Medicum

Voucherele Materna sunt disponibile la Clinica Medicum!

Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va derula programul privind acordarea unui sprijin financiar femeilor gravide din București, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale, denumit Voucher-ul Materna București. Voucher-ul  Materna  București se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10 – a de sarcină.

Actele necesare sunt:

 • cerere-tip
 • copie după C.I. a femeii gravide. În cazul vizei de reședință, copia se face și după verso-ul cărții de identitate. 
 • certificat fiscal emis de către DITL de sector prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local.
 • adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz.
 • la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.
 • documentul prin care se face dovada domiciliului/resedintei este cartea de identitate si viza de flotant. Nu sunt acceptate copiile de pe pasaport/permis de sedere/certificate de inregistrare etc.

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1000 lei, împărțite în tichete de câte 50 lei, acordându-se de două ori:

1. După procesarea cererii se acordă primul voucher, în valoare de 1000 lei.

2. După intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisă acordarea de rest în bani la vouchere.

Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2000 lei, indiferent de numărul feților. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează.

Serviciile și produsele care pot fi achiziționate cu voucher-ul MATERNA

1. Orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emițătoare a voucher-ului are contract.

Serviciul medical nu trebuie să fie neaparat de ginecologie-obstetrică.

2. Orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul la raft.

*Lista unităților este disponibilă pe site-ul http://www.dgas.ro.

Alte detaliice vă pot fi utile:

Cererile privind acordarea voucher-ului MATERNA se pot depune atât fizic, de luni până joi, între orele 9:00-15:00, începând cu data de 11 iunie 2018, cât și în format electronic, DOAR la adresa de e-mail voucher.materna@dgas.ro .

Punctele de primire pentru dosarele acordării voucherelor materna:

1. #bebedebucuresti – Sos. Ștefan cel Mare nr. 1, sector 1;

2. #bebedebucuresti – ( în incinta Complexului de Servicii Sociale – Ominis) – Aleea Turnu Magurele nr. 17A, sector 4;

3. #bebedebucuresti – ( în incinta sediului Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București ) – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1.

Program de lucru cu publicul, de luni până joi, 9:00 – 15:00.

Cererile transmise în format electronic vor fi doar în format pdf. la rezoluție de 200 x200 dpi.

Cererile transmise electronic care nu sunt scanate la rezoluția cerută sau care conțin documente în format jpeg., sau care sunt trasmise prin alte mijloace/la alte adrese de e-mail ale D.G.A.S.M.B., nu vor fi procesate.
În termen de maxim 30 de zile de la înregistrarea cererii și documentelor care o însoțesc, secretariatul tehnic constituit la nivelul D.G.A.S.M.B. analizează dosarele în fiecare zi de marți a săptămânii și întocmește lista persoanelor eligibile. Persoanele eligibile vor fi înștiințate, în scris, doar pe e-mail, cu privire la data și ora la care se pot prezenta la sediul D.G.A.S.M.B. indicat pentru ridicarea voucher-ului. La ridicarea voucher-ului se poate prezenta gravida sau o persoana desemnată de către aceasta, print-o declarație a cărei model se va descărca de pe site-ul DGASMB. 

One Comment
 1. Răspunde
  Trasca Elena-Camelia

  Buna ziua! Se poate face morfologie la d-voastra cu vaucherele materna? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X