Un zambet perfect natural in 10 zile In 4 pasi simpli De ce apelam la un tratament cu fatete dentare - clinica medicum

Un zambet perfect natural in 10 zile! In 4 pasi simpli! De ce apelam la un tratament cu fatete dentare?

Fatetele dentare pot fi o metoda de imbunatatire a aspectului dintilor, implicit a zambetului per total. Mai ales in cazul dintilor ciobiti, nealiniati, inegali, se poate interveni rapid si aspectul dorit este obtinut extrem de simplu prin aplicarea fatetelor dentare. Dr. Remus Stratulat recomanda ca si material din care sunt realizate fatetele, ceramica presata Emax, aceastea avand translucenta si naturaletea dintelui natural.

Un zambet perfect natural in 10 zile! In 4 pasi simpli! De ce apelam la un tratament cu fatete dentare?

4 pasi pentru aplicarea fatetelor dentare:

Prima sedinta
  • La prima intalnire cu medicul acesta va face o consultatie a starii generale de sanatate a dintilor, veti purta o discutie in care ii vei spune cum iti doresti sa arate noii tai dinti, ce te deranjeaza la forma, culoarea, aspectul general al dintilor, iar medicul iti va propune solutia care tie ti se potriveste cel mai bine. Urmeaza sa se ia un model de studiu pe baza caruia tehnicianul va modela noii dintisori. Medicul va tine cont de culoarea dintilor tai naturali, de culoarea pe care ti-o doresti si de cea care i se potriveste tonului pielii, de trasaturi si fizionomie, pentru ca fatetele sa ti se potriveasca perfect si sa fie cat mai naturale.
Pregatirea dintilor
  • La urmatoarea programare, medicul va pregati dintii pentru aplicarea fatetelor provizorii (mock up). Acest lucru consta in slefuirea minima (0.03-0.8 mm) a suprafetei dintelui, pentru ca fatetele sa fie aliniate perfect. Atunci iti poti vedea noul zambet si poti cere modificari.
“In culise”
  • Pana cand fatetele vor fi aplicate definitiv, tehnicianul va lucra de zor ca noii tai dinti sa fie pe masura asteptarilor tale. Pregatirea fatetelor este un proces migalos, tocmai pentru ca la final acestea trebuie sa fie perfecte. Ele sunt pictate manual, fiecare in parte, astfel incat nuanta va fi una de un alb extrem de luminos dar foarte natural in acelasi timp.
Aplicarea fatetelor definitive
  • Pentru a elimina orice disconfort in timpul interventiei, se aplica un anestezic local ca tu sa fii fara griji si sa te poti relaxa in asteptarea noului zambet. Fatetele provizorii vor fi inlocuite cu cele definitive. Inainte de a le aplica, medicul va curata foarte bine dintii, apoi aplica pe rand fiecare fateta in parte. Si gata noul zambet. 🙂

4 moduri in care fatetele dentare iti pot imbunatati aspectul dintilor:

Culoarea
  • Dintii pot capata diverse coloratii sau pete dintr-o multime de motive: varsta, anumite tipuri de mancare sau bauturi consumate in exces, fumatul sau chiar diverse tipuri de medicamente pot provoca ingalbenirea lor. In unele cazuri, imbunatatirea igienei orale sau albirea profesionala pot face o mica diferenta, dar in altele, mai ales in cazul petelor doar pe anumiti dinti sau a dintilor devitalizati (fara nerv), albirea nu ajuta. Fatetele dentare cu aspect natural pot fi o varianta de durata pentru recapatarea luminozitatii zambetului.
Forma
  • De-a lungul timpului din diverse cauze, cum ar fi de exemplu bruxismul, dintii isi modifica forma, devenind mai scurti si tociti. De asemenea unii dintre dintii tai frontali pot avea o forma mai rotunjita sau mai ascutita, sau pot avea forme diferite care sa te impiedice sa razi cu pofta. Fatetele dentare iti pot schimba forma naturala a dintilor in conformitate cu ceilalti dinti si cu fizionomia ta, imbunatatind-o, redandu-ti increderea de sine.
Marimea
  • Un dinte normal ar trebui sa aiba marimea proportionala atat cu buzele cat si cu gingia care se vede atunci cand zambesti. Dintii mai scurti evident nu pastreaza proportia, de aceea cu ajutorul fatetelor se pot “lungi” in asa fel incat sa existe aceasta proportie. Bineinteles ca exista si anumite limitari, cum ar fi in cazul in care o parte a dintelui lipseste. In aceasta situatie o coroana dentara ar fi mult mai potrivita si functionala.
Alinierea si spatierea
  • Spatiile evidente dintre dinti sau alinierea deficitara ori o muscatura necorespunzatoare (malocluzie) pot fi cazuri ortodontice care se pot rezolva prin aplicarea unui aparat dentar. Dar daca acestea sunt minore, cum ar fi o strungareata, spatii mici intre dinti ori o usoara nealiniere, fatetele pot fi o modalitate mai la indemana pentru rezolvarea problemei intr-un timp extrem de scurt.

In 2-3 sedinte de tratament, insemnand maximum 10 zile poti obtine un zambet perfect… natural!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X