Testarea cutanata PATCH - Clinica Medicum

Testarea cutanata PATCH

Testarea cutanata Patch se recomanda pacientilor cu dermatite de contact sau eczeme la care se suspecteaza o cauza alergica.

Acest tip de testare detecteaza o reactie alergica intarziata care necesita cateva zile pentru a se manifesta. Nu este o testare dureroasa, constand in aplicarea pe piele la nivelul spatelui a unor mici dispozitive adezive de tipul plasturilor care contin diverse substante implicate in producerea acestui tip de reactii alergice ca metale, conservanti, parfumuri, alergeni din plante, coloranti, rasini dar si substante utilizate pentru tratamente topice cutanate ca antibiotice sau dermatocorticoizi.

Plasturii vor fi lipiti pe piele, lasati sa actioneze timp de 48 de ore, apoi vor fi indepartati, moment in care se va face si o prima citire a rezultatelor, urmata ulterior de una sau mai multe citiri, la 72 de ore sau un interval mai mare stabilit de medicul alergolog, in functie de particularitatile cazurilor.

Prin acelasi procedeu pot fi testate si diverse alimente implicate in producerea alergiilor alimentare cu mecanism intarziat de tipul esofagitelor eozinifilice sau alergene implicate in producerea dermatitelor atopice.

In cazul in care vi s-a propus testarea cutanata Patch ca metoda de diagnostic pentru stabilirea cauzei dermatitelor de contact sau altor afectiuni alergice, veti avea obligatia de a respecta urmatoarele indicatii:

  • Sa nu va expuneti spatele la soare cu 4 saptamani inainte de testarea Patch
  • Sa purtati imbracaminte de culoare inchisa pentru ca markerele utilizate va pot murdari hainele
  • Sa nu alergati, inotati sau sa faceti alte activitati sportive pana la prima citire a testelor, cand va vor fi dezlipiti plasturii de pe spate
  • Sa va pastrati zona spatelui uscata pe tot parcursul testarii si citirii rezultatelor
  • Sa nu va administrati medicamente care contin cortizon cu 3 saptamani inainte de testare si nici in timpul testarii

Discutati cu alergologul daca exista substante cu care veniti in contact acasa sau la locul de munca si daca acestea ar trebui testate ca atare in afara trusei Patch standard care contine substantele cele mai des incriminate in aparitia dermatitelor alergice de contact.

Faceti o lista cu substantele cu care ati venit in contact cu cel putin o saptamana inainte de prima consultatie.

Faceti o selectie a cosmeticelor care ar putea fi testate (pana la 10) de tipul ojei, fardurilor, cremelor cosmetice si de protectie solara sau parfumurilor. Sapunurile nu se testeaza de regula pentru ca produc o reactie iritativa dupa cele 48 de ore in care vor veni in contact cu pielea.

Aduceti toate unguentele, cremele sau lotiunile utilizate inainte de prima consultatie, chiar si acelea care au urmat o prescriptie medicala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X