Nou in 2021 - chirurgie pediatrica - clinica medicum

Nou în 2021 – chirurgie pediatrică!

De la naștere și până la vârsta de 18 ani, copiii noștri se pot confrunta cu numeroase afecțiuni ce țin de sfera chirurgicală. Pornind de la o simplă durere abdominală și până la defectele congenitale, chirurgul pediatru vine în ajutorul micilor pacienți, dar și al părinților.

În cadrul clinicii noastre, departamentul de pediatrie s-a extins pentru a oferi și consulturi de chirurgie pediatrică.

Aici, părinții pot fi îndrumați corect în ceea ce privește îngrijirea bontului ombilical imediat după naștere, tratamentul granulomului ombilical atunci când este cazul, sau corecta efectuare a toaletei organelor genitale externe, în special la bebelușii de sex masculin.

Pe lângă problemele din sfera genitală, patologiile întâlnite frecvent (și care pot fi monitorizate în cadrul departamentului de chirurgie) se referă la afecțiunile congenitale de tipul herniei inghinale sau ombilicale, hidrocelului sau testiculului necoborât, printre altele. În astfel de situații, ajutorul oferit de departamentul de imagistică este vital în stabilirea unui diagnostic concret.

Clinica Medicum dispune de asemenea de o sala de mici intervenții, echipată la cele mai înalte standarde, unde pot fi realizate intervenții chirurgicale minim invazive, în condiții de maximă siguranță. Astfel, în situația în care copilul dumneavoastră a suferit un accident în urma căruia există o plagă, sutura acesteia poate fi efectuată de către chirurgul pediatru dupa consultul de specialitate, în condiții de anestezie locală.

O altă patologie la care ne adresăm în clinică și care este des întâlnită la copii este reprezentată de unghia încarnată (onicocriptoza). Tratamentul acesteia constă în îndepărtarea chirurgicală a porțiunii de unghie afectată, alături de un tratament local alcătuit din creme antibiotice și proepitelizante.

Pentru orice părinte, indiferent de vârsta copilului său, bunăstarea juniorului este cel mai important aspect.  Dacă va întâlniți cu una sau mai multe dintre probleme discutate mai sus și nu numai, vă aștept să stăm de vorba și împreună să găsim cea mai bună soluție pentru copilul dumneavoastră!

Dr. Alexandra Munteanu,
Medic chirurg pediatru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X