moldamin in romania - clinica medicum

Antibioticul Moldamin este disponibil din nou în farmacii!

Moldamin este denumirea comercială pentru benzatin benzilpenicilină sau penicilină G benzatinică. Această substanță este un antibiotic din clasa penicilinelor, derivat de la benzilpenicilină. Moldamin este inclus pe lista medicamentelor esențiale ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Este utilizat pentru a trata anumite infecții bacteriene, precum sifilisul, faringita streptococică, framboesia, difteria și erizipelul. De asemenea, este folosit pentru a preveni reumatismul articular acut. 

METODA DE ADMINISTRARE a acestui antibiotic este intramusculară. Acțiunea sa prelungită se datorează solubilității sale scăzute, asigurând bolnavului o penicilinemie prelungită (cu valori scăzute).

O perioadă, acest tip de penicilină nu a mai fost disponibil pe piață. Vestea bună este că Antibiotice SA relansează în România producția de Moldamin® 1200000 UI pulbere pentru suspensie injectabilă (benzatin benzilpenicilină tetrahidrat). Antibioticul este disponibil din nou în farmacii și se eliberează doar pe bază de prescripție medicală.

Metoda corectă de reconstituire a pulberii pentru a obține suspensia injectabilă este prin adăugarea de clorură de sodiu de concentrație 0,9% (9g/ml). Se va utiliza un ac G18 pentru a realiza injecția. Cantitatea dintr-un singur flacon asigură un nivel sanguin eficace, în funcție de indicații și de bolnav.

REACȚII ADVERSE:

Pot exista reacții adverse la Moldamin! Printre acestea se numără: reacții alergice (anafilaxia), durere acută și inflamație la locul administrării, erupții de intensitate mică, urticarie și (destul de rar) edem angioneurotic discret și trecător.

CONTRAINDICAȚII:

Tratamentul nu este recomandat persoanelor care au un istoric de alergie la diferite tipuri de penicilină sau care au vârsta mai mică de 3 ani.

De asemenea, administrarea antibioticului Moldamin de 1200000 UI nu este recomandată la pacienți cu vârste curprinse între 3 și 7 ani, masa lor musculară fiind mică. Pentru acest segment de vârstă este de preferat utilizarea unui Moldamin de 600000 UI. La copiii și adolescenții cu cardiopatii reumatice grave este indicat Moldaminul de 600000 UI sau Penicilina V.

METODĂ DE DEPOZITARE:

Se păstrează în ambalajul său original, ferit de orice sursă de căldură / umiditate. 

Pentru mai multe informații despre acest medicament sau despre afecțiunile medicale menționate mai sus, nu ezitați să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie! 

11 Comments
 1. Răspunde
  Gheorghe

  Sunt bucuroasa ca se gaseste din nou pe piata !

  • Răspunde
   NoName

   Eu nu prea pentru ca am facut acest moldamin pe la vreo 10-11 ani timp de luni de zile si pot sa spun ca este insuportabila durerea nu poti sta pe loc si pt mine a fost chin.

   • Răspunde
    Malita Dan

    Stiu cum e, ca acuma is la a 3 a injectie din 6.

    • Răspunde
     Chin și durere cu chiscop (c. Podar)

     Vreau sa va mulțumesc pentru aceste informații. Cu voi viața e may ușoară – cu moldamin e dureroasa. Spune nu durerii. Pa durere.

 2. Răspunde
  Fierariu

  Mă bucur ca exista din nou în farmacii moldamin , mai ales ca este produsul nostru romenesc, la 23 de ani ptr. 3 ani am făcut moldamin ptr.reumatism articular acut ****

 3. Răspunde
  Ion

  E ok, doar ca eu am facut reacții adverse . Primele 2 ture nu am avut absolut nimic în afara unei dureri suportabile la locul injectării. Saptamana asta în schimb a durut foarte rău și am avut amețeală, greață, vertij,stare de leșin, tensiune diastolica mica-60, dureri acute de burtă, si stare de moleseala toata ziua…

 4. Răspunde
  Ancuta Tanasa

  Bravo!!!!! Scoateți pe piața si Polidinul…

  • Răspunde
   Munteanu dochia

   Bună ziua unde gasesc moldamin

 5. Răspunde
  Pîrlea Grațiela

  Într-adevăr se găsește? Vă rog să-mi spuneți unde pot găsi.

 6. Răspunde
  Elena

  Ma bucur ca a reaparut pe piata.Acum se gasete in toate farmaciile. Sper sa reapara si polidinul si penicinina.

 7. Răspunde
  COPIL ADI

  Este și RETARPEN (Sandoz, Austria)
  Flac. inj. 1.200.000 u.i.
  Din experienta mea RETARPEN nu este asa dureros ca MOLDAMIN.
  Sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X