Afla cum iti poti regenera colagenul prin microneedling Dr. Diana Placintescu Clinica Medicum

Află cum îți poți regenera colagenul prin microneedling!

Radiofrecvența cu microace, cunoscută și sub denumirea de microneedling, este o procedură dermatologică minim-invazivă ce ajută la regenerarea colagenului din organism.

În ce consta procedura?

Aplicatorul pentru microneedling are o suprafață de lucru cu 25, 49 sau 81 de microace, care pătrund în piele la adâncimea setată de operator: la nivelul pleoapelor 0,5 mm, deasupra planurilor osoase (frunte, pomeți, mandibulă) 0,7 mm,  pe gât și obraji 1 mm, pe corp până la 2 mm.

Imediat ce acele pătrund în piele, aparatul generează și unde electrice de radiofrecvență bipolară, care au rolul de a încălzi straturile profunde ale pielii, determinând în prima fază contracția (strângerea) fibrelor de colagen și elastină.

Combinația celor două tehnologii (microacele și energia) generează factori de creștere celulară în multiple puncte, ajutând la formarea de fibrile noi și la creșterea densității dermului.

Practic fibrele de colagen îmbătrânite sau cicatrizate greșit (cum este cazul cicatricilor sau vergeturilor) sunt secționate din loc în loc, iar în acele puncte energia cedată determină producția crescută de fibrile noi de colagen, în același mod în care atunci când retezăm ramurile îmbătrânite ale unui copac stimulăm formarea de ramuri noi, tinere și sănătoase.

La ce este folositoare procedura?

Prin această tehnică se combat laxitatea cutanată și ridurile fine superficiale, determinând un efect de lifting ușor, de reconturare a feței și gâtului, de ridicare a pleoaplor (blefaroplastie nechirurgicală) dar și de închidere a porilor, estompare a cicatricilor și vergeturilor.

Este o procedură dureroasă?

Deloc! Procedura se practică sub anestezie locală cu cremă anestezică, aplicată sub ocluzie (folie de plastic) cu minim o oră înainte.

Terapia prin microneedling este sigură pentru toate tipurile de ten, în comparație cu alte proceduri al căror risc de pigmentare (pătare) este crescut pentru tenurile închise.

De asemenea, cu fotoprotecție corespunzătoare, riguroasă, micro-radiofrecvența se poate practica și în sezonul luminos (din aprilie până în septembrie). 

Cât de repede se vor vedea rezultatele?

Efectul procedurii se va vedea deja la o lună de la prima ședință, pentru zonele cu piele subțire (pleoape, partea centrală cu riduri fine a gâtului), dar efectul stabil se obține după 3-4 ședințe practicate la 4-6 sătămâni.

Colagenul continuă să se sintetizeze chiar și 6 luni de la ultima ședință.

Dr. Diana Plăcintescu,
Medic primar dermatolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X