Gândită pentru un confort sporit al pacientului și posibilitatea de a obține un diagnostic corect în cel mai scurt timp posibil, secția de gastroenterologie Medicum a fost inaugurată în anul 2019, respectând cele mai înalte standarde internaționale.

Clinica Medicum dispune de unul dintre cele mai performante și noi sisteme de endoscopie digestivă de la Fujifilm. Acesta permite obținerea unor imagini de înaltă rezoluție, atât în lumină albă, cât și prin cromoendoscopie virtuală, pentru o cât mai bună detectare și caracterizare a leziunilor tubului digestiv (mai ales a leziunilor neoplazice în stadii incipiente).

De asemenea, începând cu luna iulie a anului 2020, Medicum este primul centru din România care utilizează softul CAD EYE pentru toate investigațiile endoscopice. Având la bază o tehnologie IA (Inteligență Artificială) de ultimă generație, CAD EYE acționează ca un upgrade firesc pentru sistemul endoscopic de la Fuji și îi permite medicului identificarea în timp real a polipilor suspecți din colon. Softul are o precizie extraordinară și îl ajută pe specialist să nu rateze polipii mici sau greu de observat prin semnalarea acestora (într-un chenar) direct pe ecranul aparatului!

Dr. Andrei Voiosu este doctor în medicină și este specializat în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor hepatobiliopancreatice, endoscopie digestivă. De asemenea, el este membru al Societății Europene de Endoscopie Gastrointestinală, al Asociației Europene pentru Studiul Ficatului și co-chairman al grupului de tineri endoscopiști din cadrul Societății Europene de Endoscopie Digestivă (EYE). Pe lângă intervențiile endoscopice diagnostice și terapeutice pe tubul digestiv, una dintre ariile de expertiză particulară o reprezintă afecțiunile rare precum boala Gaucher, hepatita autoimună și boala celiacă.

Dr. Theodor Voiosu este doctor în medicină și asistent universitar la Facultatea de Medicină Generală din cadrul UMF Carol Davila București, unde desfășoară, printre altele, cursuri de pregătire în endoscopia digestivă pentru medici rezidenți și specialiști. Este membru al Societății Europene de Endoscopie Digestivă (ESGE) și lector invitat în cadrul Cursului de Master în Endoscopia Căilor Biliare desfășurat la prestigiosul institut IRCAD din Strasbourg, Franța. Una dintre principalele arii de expertiză o reprezintă  intervențiile endoscopice diagnostice și terapeutice la nivelul tubului digestiv și tractului biliar (pentru afecțiuni benigne și maligne ale organelor tubului digestiv).

Amândoi fac parte începând cu anul 2019 din echipa multidisciplinară a clinicii noastre și vă stau la dispoziție cu consultații și examinări endoscopice care să permită diagnosticul și tratamentul afecțiunilor din sfera gastroenterologiei.

Printre serviciile disponibile în secția de gastroenterologie Medicum se numără: endoscopia digestivă superioară & inferioară (colonoscopie), cu posibilitatea prelevării de biopsii sau rezecției de polipi; ligatură de hemoroizi; bandarea varicelor esofagiene.

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X