Ziua Mondiala a Astmului 2018

Ziua Mondiala a Astmului

În România sunt afectate de astm între 800.000 și 1.000.000 de persoane, observându-se îngrijorător o creștere continuă comparativ cu ultimii ani. Din păcate un sfert dintre pacienți declară că au avut cel puțin o criză severă de astm și de cele mai multe ori nu știu cum să reacționeze sau să ceară ajutor.

Astmul este o boală cronică caracterizată prin probleme recurente de respirație și prin simptome ca lipsa aerului, respirație șuierătoare, senzație de apăsare în piept și tuse. De cele mai multe ori afecțiunea nu poate fi vindecată, dar cei diagnosticați cu astm pot duce o viață normală, care poate fi și foarte activă.

Nu trebuie decât să respectați niște reguli foarte simple:

  • administrați-vă corect medicamentele prescrise de medic
  • mergeți la controale periodice
  • nu fumați și încearcați să vă feriți de mediile poluate și în care se fumează
  • dacă vi s-a depistat o cauză alergică a astmului respectați regulile de profilaxie legate de expunerea la praful de casă, mucegaiuri, animale de companie sau polen. Nu uitați că există variante de tratament care se adresează specific cauzei bolii și pe care alergologul vi le poate indica în situația în care asociați rinită și conjunctivită alergică dar și o formă ușoară de astm
  • învațați să vă dați seama când astmul vostru se agravează și cum trebuie să reacționați corect urmând indicațiile din planul de acțiune pe care l-ați primit de la medicul specialist

Dacă ai fost diagnosticat cu astm trebuie să devii un bun partener pentru boala ta dar și pentru medicul care îți va monitoriza evoluția ei. Depistat din timp și tratat corect, astmul poate fi controlat!

Anual, prima zi de marți a lunii mai, marchează Ziua Mondiala a Astmului, obiectivul acesteia fiind informarea corectă a populației cu privirea la aceasta afecțiune, dar și cunoșterea metodele de tratament, măsurilor de profilaxie necesare și implicarea cât mai activă a pacientului în monitorizarea evoluției bolii. Și cum este mult mai ușor să previi decât să tratezi o boală, anul acesta va fi dezbătută implicarea calității aerului respirat în declanșarea și perpetuarea inflamației căilor respiratorii. Poluarea și modificările climatice au dus la creșterea îngrijorătoare a incidenței bolilor respiratorii și alergiilor de la vârste foarte mici.

Să încercăm să luptăm împreună pentru ca generațiile următoare să respire un aer mai curat!

Ziua Mondiala a Astmului – Spirometrii gratuite în Clinica Medicum

Miercuri 25.04.2018 – interval orar 16-20. Pentru programări, sunați la 0753 818 181sau aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X