EQUILIBRIUM
Medicum a lansat “Centrul de reproducere umană asistată”, un centru cu aparatură de ultimă generație și medici supraspecializați în tratarea infertilității, asistării cuplului infertil și urmăririi sarcinii.
Ce trebuie să știe tinerii despre prezervarea fertilității?
Ritmul de viață alert, condițiile de mediu, vârsta tot mai înaintata a femeii care după stabilirea celorlalte priorități realizează că ceasul biologic deja atenționează: “tic-tac”, apare din ce în ce mai des întrebarea “oare noi de ce nu putem aduce pe lume un copil?”
1 din 6 cupluri își pun această problemă, adaugându-se în seria statistică de cifre dar și de povești care vorbesc despre infertilitate, o afecțiune ce afectează profund viața de cuplu, sănătatea fiecărui membru al cuplului și care pune în discuție o traumă comparabilă cu cea produsă de bolile incurabile. ”
Este promisiunea noastră pentru sănătate și viață. Noi credem că succesul este mai mult decât o statistică, el se măsoară în zâmbete de copii și familii fericite!
În condiţiile unei natalităţi ȋn scădere și creșterii dramatice a numărului cuplurilor cu probleme de infertilitate, de natură diferită, tehnicile de reproducere umană asistată și suportul medical acordat acestor cupluri au devenit o practică de rutină ȋn centrele dedicate acestui fenomen.
Testul ERA (Endometrial Receptivity Analysis)
Obținerea unei sarcini nu este întotdeauna un lucru ușor. Multe cupluri care experimentează diferite tratamente pentru infertilitate, constată că se termină cu o nereușită. Nereușita crează angoase, suspiciuni, învinovățiri și chiar depresii.
Vremurile in care imparatul si imparateasa foloseau sfaturile primite de la vraci pentru a putea aduce pe lume un copil sunt de mult apuse. Problema infertilitatii este inca vie, un pacient se temea chiar ca ar putea fi un aspect antropologic, iata o noua tema: infertilitatea la romani. Se poate discuta, subiectul sigur ar naste controverse.