De ce e important să ne preocupe sănătatea noastră mintală?
Ca părți componente ale societății în care trăim, suntem suma factorilor externi care ne influențează zilnic la nivel psihologic, social, cultural, economic etc. Astfel, dacă mintea noastră este bombardată frecvent de diverse probleme, corpul va avea implicit de suferit. Cele două trebuie să funcționeze în armonie.
Ce este psihiatria?
Psihiatria, o ramură a medicinei, este cunoscuta ca fiind o “disciplină de sinteză”, ce are ca scop menținerea integrității și sănătății mintale a pacientului. Se axează pe examinarea tulburărilor psihice și a bolilor mintale ce influențază atât corpul nostru, cât și comportamentul nostru (acasă sau în colectivități).
Ce rol are psihiatrul?
Sarcina psihiatrului este de a clarifica pentru pacient influența factorilor nocivi menționați anterior, precum și impactul lor pe termen lung asupra relațiilor interumane (fie ele de natură romantică, sexuală, profesională sau familială).
Ce este psihologia?
Psihologia este știința comportamentului uman ce se bazează pe studierea funcțiilor și proceselor mentale & a experiențelor interioare (precum gândurile, emoțiile, conștiința, motivația, percepția și personalitatea).
Ce rol are psihologul?
Să înțelegem perfect trăirile și gândurile noastre poate fi mult mai dificil decât să încercăm să le pricepem pe ale altora din jurul nostru. Psihologul are rolul de a ne oferi anumite unelte pentru a duce la bun sfârșit acest proces anevoios de introspecție, de autocunoaștere.
Cum se desfășoară o evaluare a sănătății mintale?
La cabinet, specialiștii noștri se vor folosi de diferite metode obiective de cercetare (observație, convorbire, anchetă psihologică, etc.) pentru a-ți evalua starea de sănătate mintala și a-ți oferi sfaturi și soluții pentru problemele cu care te confrunți. Evaluarea aceasta poate fi de mai multe tipuri: comportamentală, cognitivă & neuropsihică, bio-fiziologică, emoțională, de personalitate, specifică psihologiei cuplului/familiei, etc.
Cei mici pot veni la psiholog sau psihiatru?
Părinții care întâmpină probleme în creșterea sau înțelegerea juniorului lor pot veni la o serie de discuții părinte-copil-medic pentru a identifica cauzele nemulțumirilor și principalele frici care inhibă dezvoltarea armonioasă a copilului. Adolescenții care trec prin diferite probleme legate de pubertate și care se simt neînțeleși de către rudele lor pot de asemenea să vină să discute cu specialistul nostru și să primească sfaturi utile pentru a învinge anxietatea socială, depresia sau sindromul opozițional, printre altele.
Pentru mai multe informații despre echipa noastră sau despre prețurile ședințelor și consultațiilor, nu ezitați să ne contactați telefonic!