barul de creme solare protectie solara - clinica medicum

Cum ne alegem crema de protecție solară?

Se apropie sezonul vacanțelor. Crema de protecție solară și ochelarii de soare revin în trend. SPF, UVB, UVA… creme, emulsii, loțiuni de tip spray, brume… Ce produse e indicat să alegem?

“Am spus-o de mai multe ori și o repet în fiecare sezon – cea mai bună cremă de protecție solară este cea pe care o aplici regulat. Ca să o aplici, trebuie să îți placă, să te seducă prin textură, prin parfum, prin touch-ul final.” explică doctor Diana Plăcintescu, medic dermatolog.

“Dar, în afară de a fi plăcută, crema trebuie să ni se și potrivească! Dacă e prea grasă nu ne place, dacă e prea albă nu ne place… Cel mai puțin ne place dacă ne ustură ochii de la ea sau facem coșuri pentru că ne astupă porii.”

Dacă avem acnee, trebuie să alegem texturi specifice pentru loțiune. Dacă pielea este uscată, va avea nevoie de o cremă care să o și hidrateze. Daca avem cuperoză, e nevoie de filtre speciale și substanțe care să prevină încălzirea feței, cu atât mai mult dacă există deja pete brune pe față și dorim să nu se accentueze!

Cremele pentru copii sunt de regulă speciale, testate să fie hipoalergenice, să nu fie periculoase dacă sunt inhalate sau înghițite. Faptul că pe o cremă de protecție scrie că este adaptată de la 6 luni sau chiar de la o lună nu înseamnă că putem expune bebelușul la soare dacă l-am dat cu cremă.

Acest aspect este FOARTE important! Copiii sub doi ani nu trebuie expuși direct în lumina soarelui, nici cu cremă de protecție, nici la orele așa zis permise (adică până în ora 10-11 și după ora 16-17).

Cât de des trebuie aplicată o cremă de protecţie?

R: Ca regulă generală, o dată la două ore, dacă stăm la soare și transpirăm. Mai des dacă înotăm! La BARUL DE CREME SOLARE, le oferim pacienților posibilitatea de a testa o nouă generație de creme. Acestea pot rezista până la 8 ore, chiar și în saună sau piscină.

Cât de multă cremă trebuie să utilizăm pentru a preveni arsurile?

R: Două miligrame pe centimetru pătrat, 30 de grame pentru tot corpul. Cam o lingură. Nu cred că aplică cineva chiar atât de mult. Ar însemna să consumăm un flacon de cremă în fiecare zi! De aceea este de preferat să alegem o cremă cu SPF mare – pentru că aplicăm 50, dar obținem de fapt 15. Fotostabilitatea este o altă caracteristică importantă: unele creme își consumă mai repede filtrele la contactul cu lumina, altele rămân stabile cel puțin două ore.

Cremă de protecție sau umbrelă?

R: Ultimele studii arată că la ore de vârf, cremele sunt cam de trei ori mai eficiente decât umbrela!

Nu trebuie să uităm faptul că orice bronz este o formă de arsură! Cu cât mai puțin, cu atât mai mici sunt riscurile de a dezvolta ulterior cancere sau de a face riduri.

Te aștepăm la BARUL DE CREME SOLARE din Clinica Medicum, în perioada 15 mai – 15 iunie, pentru a testa gratuit o gamă largă de produse de protecție solară de la cele mai importante companii de dermatocosmetice. Alege varianta potrivită tenului tău!

Dr. Diana Plăcintescu
Medic Dermatolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bulevardul Mircea Eliade, nr. 18, Sector 1, Bucuresti

Telefon

Telefon

0219178

Email

Email

contact@clinicamedicum.ro

Programare online

Programare online

Click aici!

X