Program consultatii : Luni - Vineri: 09.00 - 20.00 | Sambata: 09.00 - 14.00
  Contact : +4 0753 818 181

Tratamentul nonchirurgical al lipoamelor - Clinica Medicum

Tratamentul nonchirurgical al lipoamelor

Lipoamele sunt tumori benigne, formate din celule adipoase normale, situate in profunzimea pielii, cel mai frecvent, asimptomatice. Cauza aparitiei lipoamelor pare a fi un deficit local al unor enzime de metabolizare a grasimii.

Evolutia lor este de crestere lenta progresiva, putand atinge mari dimensiuni, moment in care, pe langa deformarile inestetice pe care le produc, determina si aparitia de simptome locale datorate compresiei pe alte structuri anatomice: durere, arsura, caldura, sufocare etc.

Lipomatoza este termenul generic folosit pentru prezenta de multiple lipoame, dispuse la nivelul corpului, aceasta fiind o adevarata provocare terapeutica pentru medicul dermatolog.

Pana nu demult, singurul tratament al lipoamelor era excizia chirurgicala, insa acum, tratamentele moderne permit indepartarea lipoamelor prin injectare cu substante care “dizolva” grasimea, aceasta fiind ulterior metabolizata si drenata prin sistemul limfatic. Astfel se obtine disparitia lipomului, sau cel putin micsorarea lui pana la o dimensiune la care cicatricea postoperatorie sa fie acceptabila.

Medicul dermatolog va stabili, in functie de dimensiunea lipoamelor, numarul de sedinte si intervalul dintre ele, acestea putand varia intre 1 si 6 sedinte la 2-4 saptamani interval. Imediat postinjectare pacientul isi poate relua activitatile zilnice, fara nicio retinere, recomandandu-se, insa, consumul crescut de apa.

3 Comments
 1. Răspunde
  Cristea alexandru

  Buna ziua,care sunt costurile sedintelor de tratament?

  • Răspunde
   Clinica Medicum

   Buna ziua, pretul pentru o sedinta este de 465 lei. O zi frumoasa!

 2. Răspunde
  Bianca Gidea

  Buna ziua
  Am cateva lipoame pe care as dori sa le scot. Unele sunt mai mari altele mai mici . As dori sa stiu daca se pot scoate cu laser pt minimalizarea cicatricelor. Am mai scos si sunt f dezamagita de rezultat. Am ramas cu cictrici destul de mari.
  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X