Program consultatii : Luni - Vineri: 09.00 - 20.00 | Sambata: 09.00 - 14.00
  Contact : +4 0753 818 181

Noutati

Petros Liolios - Specialist în Psihopedagogie Perceptivă

Nevralgia Nervului Trigemen si Fasciaterapie Aplicata

Nevralgia de trigemen, cunoscuta si sub denumirea de tic Douloureax, este o afectiune nervoasa care implica dureri profunde faciale asemanatoare cu electrosocurile, cel mai des fiind localizate in parte inferioara a fetei si a maxilarului. Totusi, simptomele pot sa apara oriunde in apropiere de nas, urechi, ochi sau buze. Multi experti considera ca nevralgia de trigemen este una dintre cele mai dureroase conditii umane.

Afla mai multe
EQUILIBRIUM - proiect pentru sănătatea femeilor

EQUILIBRIUM – proiect pentru sănătatea femeilor

Pentru că femeia este în centrul universului nostru, ne dorim pentru pacientele din Romania ce este mai bun.

În cadrul proiectului “EQUILIBRIUM – proiect pentru sănătatea femeilor”, Clinica MEDICUM lansează anul acesta cea mai performantă tehnologie pentru diagnosticarea precoce a cancerului de sân: mamograful Pristina GE cu substanta de contrast.

Afla mai multe

Diagnosticul cheilognatopalatoschizisului

Defectele de buză și palat sunt printre cele mai frecvente anomalii congenitale, non-letale diagnosticate antenatal. Incidența acestor defecte de buză și palat este de aproximativ 1/1000 -2.5/1000, depinde de aria geografică, etnicitate, condiții sociale.

Afla mai multe
Sarcina si trombofiliile - drumul intre "moda" si realitatea medicala

Metamorfoze…

De curand, a aparut la editura Humanitas, o reeditare a integralei prozei antume a genialului scriitor ceh Franz Kafka, sub titlul Metamorfoza, titlu al nuvelei nu mai putin celebra, scrisa in 1912. Am recitit aceste scrieri cu aceeasi placere si interes pe care le-am avut in adolescenta gasind in ele, acum, noi sensuri si intelesuri. Las, pentru cei care inca nu l-au citit pe Kafka, placerea de a-l descoperi si de a patrunde sensurile adanci al scriiturii sale. Recitind nuvela Metamorfoza mi-am adus aminte de o idee pe care a produs-o mintea ascutita a partnerei mele de viata: “Nu ti se pare ca Gregor (eroul principal al nuvelei) impreuna cu familia sa parcurg acelasi traseu comportamental cu cel al pacientilor nostri oncologici si ai apartinatorilor acestuia?” Si da, cu consternare si tristete, ii dau dreptate!

Afla mai multe
De ziua inimii, Medicum lansează "Cardio Fit", pachet de testare cardiacă dedicat sportivilor amatori

De ziua inimii, Medicum lansează “Cardio Fit”, pachet de testare cardiacă dedicat sportivilor amatori

O zi ca oricare alta…

Era o frumoasă zi de toamnă, viața își urma cursul firesc în jurul lacului Herăstrău. Rațele se bălăceau, îndrăgostiții își jurau iubire eternă, un bunic își plimba nepotul.

Pe o alee a parcului viața se lupta cu moartea. Un echipaj al Ambulanței resuscita un tânăr care în timp ce alerga a făcut stop cardiac. Începe ultima cursă din viața acestui om, o cursă fără locul doi: “și unu și doi și trei”… pacientul este intubat și ventilat mecanic… e în fibrilație ventriculară… șoc electric extern… “și unu și doi și trei”… Adrenalină 1 mg intravenos… flash-uri de sunet şi lumină, voci nefamiliare care îl întreabă “obsedant” dacă aude… este ceea ce își amintește Cezar din primele clipe din noua viață. “Felicitări, esti fericitul câștigător a 2 stenturi. Când zic «fericitul câștigător», nu glumesc” îi spune doctorul de la spitalul Floreasca. Un bodyguard a văzut momentul în care s-a prăbușit în parcul Herăstrău, a sunat la 112 și i-a făcut masaj cardiac până a ajuns Ambulanța.

Afla mai multe